A.s. vrijdag 'Geef je over' in EYE

door Redactie

Een avondvullend programma van 'De vuurlinie – kunstkritiek nu'

Slijp met medebezoekers, EYE medewerkers en andere filmdeskundigen de geest aan Geef je over, het essay van Nina Polak over The Quay Brothers, dat in de huidige Gids te lezen is.

Datum: vrijdag 7 februari 2014
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: EYE Filmmuseum, Amsterdam
Toegang: € 17,50 incl. drankje, (Museumkaart € 12.50)
Reserveren: www.eyefilm.nl/geef-je-over

Het Vuurlinie essay
Laat je ontvangen in de mooiste zaal van het EYE. Slijp met medebezoekers, EYE medewerkers en andere filmdeskundigen de geest aan Geef je over, het essay van Nina Polak over de broers, dat in De Gids van 30 januari te lezen is. Bezoek de tentoonstelling en discussieer over de visie van de auteur: Het werk van The Quay Brothers is een antigif tegen de hedendaagse alomtegenwoordige afleiding.

Kafka Band Het programma van EYE Filmmuseum en De vuurlinie – kunstkritiek nu (een samenwerking tussen Domein voor Kunstkritiek en De Gids) sluit af met met een spetterende voorstelling verzorgd door de speciaal uit Tsjechië overgevlogen Kafka Band, met als sterren de cartoonist Jaroslav Rudiš en de schrijver-muzikant Jaromír Švejdík. Zij maakten van Kafka’s beroemde roman Het slot een avontuur op het snijvlak van film, literatuur, muziek en graphic novel.

‘Geef je over’ is een programma van EYE Filmmuseum, De Gids en Domein voor Kunstkritiek i.s.m. het Tsjechisch Centrum, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Het Nederlands Filmfonds