De Gids en EYE presenteren: Een avond met Cocaïne

door Redactie

De Gids en EYE presenteren op dinsdag 30 augustus de roman Cocaïne van Coen Hissink (1878-1942) over het Berlijn van de jaren twintig. De avond wordt ingeleid door schrijver H.M van den Brink, met muziek van Sara Zamboni en toelichting door regisseur Frans Weisz.

Acteur Coen Hissink (1878-1942) speelde in tientallen Nederlandse en Duitse films. Hij is ook de auteur van de melodramatische roman Cocaïne, waarin hij het werken beschrijft in de befaamde JoFa- filmstudio’s in Berlijn en het uitgaansleven in de nachtclubs en bordelen aan de Kurfürstendamm. Over beide hangt een witte nevel van cocaïne, destijds de modedrug in artistieke en mondaine kringen.


De redactie van De Gids verzorgt een eenmalige heruitgave van Cocaïne. Het boek is voorzien van een nieuwe inleiding en alleen verkrijgbaar voor bezoekers van de avond in EYE, waarbij fragmenten worden vertoond uit films met Coen Hissink en over het Berlijn van de jaren twintig. Titels, onder meer: Jagd auf Dich, Menschenwee, Man zonder Hart en Schande. Er is live muziek van Sara Zamboni, Frans Weisz geeft toelichting bij de beelden en H.M. van den Brink vertelt over het leven van Hissink, een overtuigd communist die in 1942 in het concentratiekamp Neuengamme om het leven kwam.


Cocaïne verschijnt in de nieuwe reeks Gids Cahier onder redactie van De Gids. De komende maanden zal telkens een nieuwe zorgvuldig verzorgde uitgave verschijnen.


Datum: dinsdag 30 augustus
Aanvang: 19.15 of 21.15 uur
Toegang: 20,- euro (incl. boek)