De Gids ontwikkelt app

door Redactie

Met steun van het Fonds voor de Letteren, dat een subsidie heeft toegekend voor verdere ontwikkeling van De Internet Gids, wordt sinds november hard gewerkt aan een app voor De Gids.

De app zal in eerste instantie toegang bieden tot de dagelijkse stroom artikelen uit De Internet Gids, zoals het verhaal van de maand, de kroniek & kritiek, en de unieke Ampersand-bijdragen. Mogelijk kunnen abonnees in een latere versie ook inloggen om via de app de papieren Gids te lezen. De app zal op alle mobieltjes en tablets werken.

De interface voor de app is ontworpen door Gids-redacteur Dirk Vis, en wordt momenteel gebouwd door ontwikkelaar Jan van Bruggen. De eenvoudige maar magnifieke app van de Amerikaanse uitgeverij McSweeney's (van Dave Eggers) diende als inspiratie. Vis koos voor een sober ontwerp, met de nadruk op tekst en leesbaarheid. De redactie van De Internet Gids is van plan met de app te onderzoeken welke literaire bijdragen juist voor mobiele apparaten geschikt zijn.

Begin 2014 zal een eerste versie worden gelanceerd; de trouwe bezoeker van de-gids.nl – en iedereen die geabonneerd is op onze nieuwsbrief – hoort het als eerste.