De Gidslezing door Valeria Luiselli

door Redactie

Met grote trots kondigen we aan dat de vijfde Gidslezing wordt gehouden door de jonge Mexicaans-Amerikaanse schrijfster Valeria Luiselli op 9 juni in de Rode Hoed in Amsterdam.

Foto: © Zony Maya

Valeria Luiselli (Mexico-Stad, 1983) groeide op in de Verenigde Staten, Costa Rica, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en India. Ze is een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Luiselli brak door in Mexico met haar debuut Valse papieren (2010) en internationaal met de roman De gewichtlozen (2013). Beide boeken zijn ook in Nederland met groot enthousiasme ontvangen. Haar werk is een zeer actuele combinatie van essayistiek, fictie en reisverslag. De geschiedenis van mijn tanden (2015), haar laatste roman, is wederom een intrigerende mix van genres over de waarde van kunst en arbeid. Ze woont en werkt in New York.

Tijdens de lezing spreekt Luiselli over literatuur en migratie, de twee belangrijkste thema's in haar leven en werk. 

Niña Weijers, schrijfster en Gidsredacteur, interviewt Luiselli na de lezing. Dichter Maarten van der Graaff en dichter en kunstenaar Maartje Smits tonen een speciaal voor de avond gemaakte video. Ook Vincent Rietveld (Theatergroep De Warme Winkel) verzorgt een theatrale bijdrage in reactie op de lezing. 

Alle aanwezigen ontvangen deze avond De Gids met daarin de lezing van Valeria Luiselli. Wilt u meer Gids? Dan kunt u alleen deze avond op vertoon uw toegangskaart een jaarabonnement afsluiten met 25% korting. 


  • Datum: donderdag 9 juni 2016
  • Tijd: 20:00 uur  café open 19.00
  • Locatie: Oosterhuiszaal - De Rode Hoed, Amsterdam
  • Toegang: €12.50 en €11.50 (CJP/Studenten/Stadspas/65+)