Literaire filmavond over seksediversiteit

door Redactie

Op 17 oktober verschijnt het nieuwe nummer van De Gids, rondom het thema gender. Daarom organiseren we samen met SLAA en Eye Filmmuseum op 22 oktober de literaire filmavond 'Het geslachtelijke onbehagen' over seksediversiteit. Met o.m. Basje Boer, Niña Weijers en Marieke Lucas Rijneveld.


'Het geslachtelijke onbehagen' is een literaire filmavond over seksediversiteit, die recht doet aan de complexiteit, gelaagdheid, ervaringsrijkdom en de persoonlijke en maatschappelijke urgentie ervan. De avond ontvouwt zich aan de hand van het essay Rollenspel van Basje Boer, waarin ze via haar tienerjaren vertelt over het verlangen een volwassen vrouw te zijn of in elk geval die rol te spelen. Ze doet dit aan de hand van stills en filmfragmenten die ze samen met de bezoekers zal bekijken.


Tussendoor geven verschillende dichters en schrijvers, waaronder Niña Weijers en Marieke Lucas Rijneveld, hun eigen kijk op sekse en het ongemak van een afgebakende seksuele rol. De avond wordt gemodereerd door journalist, podcastmaker en presentator Botte Jellema.


Met het themanummer over gender en deze filmavond spoort De Gids de lezer, kijker en bezoeker aan zich via literatuur en film te verdiepen in een andere sekse dan de eigen. Bezoekers van de avond krijgen na afloop een exemplaar van het themanummer over gender mee naar huis.


‘Het geslachtelijke onbehagen’ is een samenwerking van De Gids, SLAA en het Eye Filmmuseum. Info en kaarten: www.eyefilm.nlDatum: dinsdag 22 oktober 2019
Tijd: 19.15u
Locatie: Eye Filmmuseum (Amsterdam)
Toegang: €11,00 (€9,50 voor studenten en gratis met Cineville)