Turing Gedichtenwedstrijd: €10.000 voor het diepst van je gedachten

door Redactie

Voor de vijfde keer organiseren Poëziecentrum, Poëzieclub en Turing Foundation de Turing Gedichtenwedstrijd. Tot en met 15 november kan iedereen gedichten insturen en meedingen naar de hoofdprijs. Met € 10.000 is dat de grootste geldprijs voor een enkel gedicht ter wereld.

De Turing Gedichtenwedstrijd is een jaarlijks evenement dat op zoek gaat naar het beste Nederlandstalige gedicht. Voorwaarden zijn dat het ingestuurde gedicht nog niet eerder gepubliceerd werd en dat het maximaal veertig regels lang is. In 2014 zit de Nederlandse auteur, illustrator en performer Joke van Leeuwen de jury voor. Dichter en eerste Vlaamse winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd David Troch treedt op als vicevoorzitter. Dichters en auteurs Rob Schouten en Jannah Loontjens en stichter van de Turing Foundation Pieter Geelen maken de jury compleet. Ook Ramsey Nasr blijft als ambassadeur met de Turing Gedichtenwedstrijd verbonden.

Naast de uitzonderlijk hoge geldprijs van € 10.000 voor de winnaar is er voor de laureaten van de tweede en de derde plaats respectievelijk een cheque van € 1.500 en € 1.000. De drie besten mogen bovendien rekenen op een publicatie van hun gedicht in De Gids.

Lees bijvoorbeeld de gedichten van de eerdere winnaars Onno Kosters en David Troch.