Verfilming verhaal Dirk van Weelden dit weekend op NFF

door Redactie

Première 'Een verre reis'

Morgen gaat 'Een verre reis', een film van Kurt Platvoet naar een zeer kort verhaal van Gids-redacteur Dirk van Weelden, in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Platvoet vond inspiratie voor zijn film op de-gids.nl. Hij las 'Een verre reis' van Dirk van Weelden en werd gegrepen door het mysterieuze verhaal. Toevallig moest hij ook een afstudeerfilm maken voor zijn studie aan de HKU. De Gids ondersteunde het project.

Het resultaat is een zwijgende film over een ziekelijk verlegen, eenzame, jonge boekhandelaar die op een dag ontdekt dat hij spontaan delen van zijn lichaam verliest. Het ziekenhuis brengt hem in contact met een lotgenoot. Samen besluiten ze een reis te maken naar een Aziatische steppe, de enige plek waar de plant groeit die hun zeer zeldzame aandoening kan genezen.

De korte film wordt op vrijdag 27 september om 17:30, en op maandag 30 september om 22:15 vertoond. Kaarten zijn te koop via de site van het NFF.

Lees het verhaal van Dirk van Weelden hier.

Een timide, magere man houdt van studeren. Hij drijft een winkel in kantoorartikelen. Op een dag blijkt er een kleine teen van zijn voet verdwenen. Hij vindt hem terug in de wasmachine, tussen de lakens. Een paar dagen later drijft er een pink in het afwaswater. ’s Nachts glipt er zonder pijn een teelbal uit zijn balzak.

Lees verder