Vis in bad

door Redactie

Op 19 april spreekt Tijs Goldschmidt de Kousbroeklezing 2013 uit

e meeste dieren werken periodiek hard, maar er wordt ook veel gelummeld, gehangen en niets gedaan. Hoe kunnen ze zich dat permitteren? Hebben ze 'vrije tijd' of zijn ze schijnvrij? Op 19 april 2013 geeft Tijs Goldschmidt een beschouwing over zonnetijd, innerlijke tijd, sociale tijd en vooral vrije tijd bij dieren inclusief de mens.

De Kousbroeklezing wordt voor de derde keer gehouden en vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam. Aan het begin van de avond worden twee liedjes gezongen die Mensje van Keulen schreef voor Rudy Kousbroek. De presentatie is in handen van Maarten Asscher, en op de avond zal ook een nieuwe Gids gepresenteerd worden, met als thema Denkende dieren.

Tijs Goldschmidt is essayist en bioloog. Zijn bekendste boek is Darwins Hofvijver. Hij publiceerde ook verschillende essaybundels. Hij is advisor aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en gastschrijver van de UvA-Artisbibliotheek (Bijzondere Collecties). In 2004 was hij een van VPRO's zomergasten.

Kaarten voor de Kousbroeklezing kunt u hier reserveren
Vrijdag 19 april in de Oosterhuiszaal in de Rode Hoed, aanvang: 20:00, kaarten € 12,50 (of € 11, 50 CJP, studenten, stadspas).