Op verzoek van De Internet Gids schreef Walter van den Berg 'Mij pakken ze niet zo makkelijk' over de invloed van Apple.
Ik heb een Apple Watch en ik doe 'm niet om in het weekend. Of niet elk weekend. Ik kan niets missen van Apple omdat iets missen van Apple betekent dat je niet meer meekomt en ik moet nog meekomen. Maar ik doe mijn Watch niet om in het weekend want ik gebruik mijn Watch om notificaties op binnen te krijgen en doordeweeks mag ik niets missen maar in het weekend wel. Sommige weekenden. In andere weekenden doe ik 'm gedachteloos om en dan komt er een notificatie binnen op zaterdagochtend en dan is het al te laat.
Ik heb Snapchat op mijn iPhone gezet en ik ben vrienden met vier mensen op Snapchat en ik zie nooit iets langskomen omdat Snapchat niets bewaart: als één van mijn vier Snapchatvrienden iets post, ben ik meestal te laat om te zien wat ze gepost hebben. Ha, Snapchat, zeg ik dan, van mij win je het niet.
Ik heb geen notificaties aangezet voor Snapchat. Anders zou ik misschien wel berichten zien. Maar mooi dat ik die niet aan heb gezet.
Ik heb nog steeds een iPhone 6, terwijl de iPhone 7 al een maand uit is.
Ik heb Facebook in een mapje gezet op mijn iPhone 6, en als je een mapje aanmaakt op je iPhone, heb je de mogelijkheid om twee vakjes in dat mapje te gebruiken en ik moet voor Facebook eerst naar dat mapje, en dan naar het tweede vakje, dus ik moet twee extra taps doen om bij Facebook te komen.
Ik heb nog steeds een iPhone 6. Ik mag al een 7 bestellen, want mijn contract met T-Mobile laat dat toe.
Ik heb 4000 punten voor de T-Mobile shop en ik zou bijvoorbeeld een boxsetje kunnen krijgen voor mijn punten, en dat boxsetje kan dan muziek streamen vanaf mijn iPhone. Maar ik doe niets met die 4000 punten; mij pakken ze niet zo makkelijk.
Mijn Apple Watch zegt hoe laat de zon ondergaat als de zon op is en hoe laat de zon opgaat als ie onder is. Ik vind dat een waardevolle toevoeging aan mijn leven, ook omdat het een standaard instelling is en ik denk niet dat Apple of iemand anders gegevens binnenkrijgt over hoe vaak ik check wanneer de zon ondergaat. Of opkomt.
Ik kijk iets te vaak of iemand iets tegen mij heeft gezegd op Twitter. Maar er zegt bijna niemand iets tegen je op Twitter als je zelf niet eerst iets zegt en ik ben te vaak te lang aan het bedenken wat ik moet zeggen op Twitter. Ik wil iets zeggen op twitter dat voor veel @-replies zorgt en ik zie regelmatig mensen tweets plaatsen die ik ook had kunnen plaatsen, maar dan ben ik dus al te laat.
Ik heb ook een zoekopdracht in mijn tweetbot (dat is de app die ik gebruik voor Twitter) op mijn eigen naam en dan kan ik zien of iemand iets over me zegt zonder mijn handle te gebruiken. Mijn handle is @vandenb. Ik zit op Twitter sinds april 2007.
Als iemand iets over me heeft gezegd zonder mijn handle te gebruiken is dat in tweetbot een week zichtbaar. Daarna verdwijnt de tweet uit het overzicht.
Ik heb de afgelopen week één tweet in beeld waarin Oscar van Gelderen een uitspraak van Jeroen Vullings quote. Ik kom voor in die uitspraak. De tweet is bijna uit beeld verdwenen.
Als er een nieuwe dienst verschijnt waar veel mensen over praten, registreer ik me voor die dienst. De kans dat die dienst zo groot wordt als Twitter of Facebook is nihil, maar ik wil ervoor zorgen dat ik in ieder geval mijn handle heb. Altijd vandenb. En als de dienst toch groot wordt, kan ik later zeggen: ik zit op xxx sinds november 2016.
Ik ben een early adopter.
Ik doe daar mijn best niet voor, ik ben het gewoon. Als ik er ooit mijn best voor moet gaan doen, moet iemand me even waarschuwen. Maar voorlopig ben ik een early adopter.
Dat betekent niet dat ik me laat verleiden tot onzinnige aankopen. Ik ga nog zeker een maand wachten tot ik een iPhone 7 bestel.